NIEUWS - kunst-amersfoort streetart en graffiti in Amersfoort en omgeving

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gestolen werk straatkunstenaar Banksy niet op veiling
gepubliceerd op 27 februari 2013Banksy
Het gestolen werk van de Londense straatkunstenaar Banksy, dat opdook in een catalogus van een veiling in Miami, mag niet worden verkocht. Het gaat om het kunstwerk van een jongetje met een naaimachine, een statement van Banksy tegen kinderarbeid.  
Onbekenden hebben het hele deel van de muur waar het werk op gemaakt was weggehaald. De geschatte waarde van het werk is zo’n 500.000 euro. De reactie van Banksy op deze gebeurtenis was geheel in stijl: een gespoten afbeelding van een rat naast de desbetreffende plek die een bordje vasthoudt met de tekst
‘why?’.

Boek Groot Lankum, een portret
Het Psychiatrisch Ziekenhuis is een belangrijk onderdeel van de Franeker historie geweest en de speciale invalshoek van fotografen Joan en Wilma van de Brug geeft een kunstzinnige wending aan dit geschiedkundig gegeven. maar daarnaast is het boek een document dat een tijdsbeeld laat zien van de afgelopen decennia en daarmee staat het voor veel meer dan alleen de psychiatrie in Franeker. Het boek fungeert als catalogus bij de tentoonstelling en is een blijvende herinnering.
(klik op foto voor meer informatie.)

Kunst ontmoet waterkracht
De kunstenaars Bengt Lindstrom, Lars Pirak en Lars Nutti hebben de waterkrachtcentrale van Akkats ligt in het centrum van het Noord-Europese Lapland voorzien van hun kunstwerken.
De schilderijen weerspiegelen de cultuur van de inwoners.
Bron: Nuon Winter

Waarom kunst?
Generatie
Z zou zeggen:"gewoon, omdat het kan", het is van jou en ligt op straat, om de hoek, overal

Laat u
raken en verrassen door de kunst

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu